Home Місто На місці екс-АТБ у Житомирі міг би бути музей міста

На місці екс-АТБ у Житомирі міг би бути музей міста

198

Під час брифінгу 5 липня міський голова Житомира Сергій Сухомлин знову говорив про ситуацію навколо ділянки за адресою Київська, 6. Напередодні він скликав прес-конференцію з цього приводу за участю активістів та «айдарівців», що переросла у сварку та взаємні звинувачення між сторонами конфлікту.

Сухомлин цю ділянку на перехресті вулиць у центрі міста називає пам’ятником корупції, адже   власники заплатили за неї лише кілька тисяч гривень і було знесено історичну будівлю. Зараз земля перебуває у постійному користуванні ТВЦ «Олеся» і на сесії міськради мають винести питання про добровільне повернення скандальної ділянки, де намагалися побудувати маркет АТБ, у власність міста.

Міський голова вкотре нагадав, що не проти, аби на цьому місці був сквер, але необхідно визначити яке смислове наватаження він нестиме: чи буде це просто сквер – місце відпочинку житомирян, а чи буде сквер Героїв України – місце вшанування сучаснх героїв країни.

Тим паче, Сергій Сухомлин не відкидає можливості збудувати на ділянці будівлю на 2-3 поверхи, щоб замкнути архітектурний ансамбль кварталу. Ця будівля має бути історичною, тобто щоб її фасад відповідав історичному вигляду вулиці. Це точно не буде житловий будинок чи магазин.

«В ідеалі тут міг би бути музей міста чи інша будівля, яка теж пов’язана з містом. Але ми розуміємо, що 30-50 мільйонів на його будівництво у бюджеті Житомира наразі важко знайти, – зауважив Сухомлин. – Поки розглядаємо можливість зробити там сквер, а через років 5, 10 чи навіть більше, можливо, знайдеться інвестор для забудови. Власне, зважаючи на це, не хочеться давати скверу конкретне смислове наватаження. Зараз створюється робоча група по цьому питанню, аби виробити спільну концепцію з урахуванням усіх думок, щоб обрати варіант використання цієї ділянки, який би задовільнив усіх».

Юлія ДЕМУСЬ


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here