Трохи Франції, Гаваїв, Японії та Америки поєднав у собі другий «Ресторанний день» в Житомирі, який зібрав рестораторів та відвідувачів 15 листопада у «Кавоманії» на Бердичівській.
Стартував незвичний захід у нашому місці влітку в парку Гагаріна, а вже наступного разу скуштувати різну смакоту всіх запрошують у лютому.
Загалом у світі наразі 1244 закладів, які беруть участь у «Ресторанних днях», а в Житомирі таких лише чотири.
Проте й вони зуміли задовольнити смаки абсолютно усіх, при чому не лише кулінарні, адже на додачу до полиць зі своїми стравами, учасники прагнули створити атмосферу власного ресторану – з декораціями, музикою, освітленням.
Абсолютно кожен міг спробувати усі представлені страви і при бажанні заплатити за них власну ціну. До страв при потребі додавалися напої, соуси та відповідний посуд.
Справжню завайську вечірку з пончиками та фруктовими канапками підготували дівчата из «Aloha, пончики!», які ще й співали різноманітних пісень.
Японську кухню представили "Суши&К’Ю" – різноманітні варіанти роллів з лососем, куркою, крабовими паличками та овочами. У них можна було почастуватися імбирним лимонадом.
«Homemade macarons» пригощали французькими різнокольоровими макаронами з чудовими різдвяними напоями.
Відвідувачів було так багато, що наїдки закінчилися швидше, ніж передбачалося часу на проведення «Ресторанного дня».
Юлія ДЕМУСЬ