Home Місто На «Ресторанному дні» житомирянам пропонували суші, кекси та макарони. ФОТО

На «Ресторанному дні» житомирянам пропонували суші, кекси та макарони. ФОТО

Трохи Франції, Гаваїв, Японії та Америки поєднав у собі другий «Ресторанний день» в Житомирі, який зібрав рестораторів та відвідувачів   15 листопада у «Кавоманії» на Бердичівській.

Стартував незвичний захід у нашому місці влітку в парку Гагаріна, а вже наступного разу скуштувати різну смакоту всіх запрошують у лютому.

Загалом у світі наразі 1244 закладів, які беруть участь у «Ресторанних днях», а в Житомирі таких лише чотири.

Проте й вони зуміли задовольнити смаки абсолютно усіх, при чому не лише кулінарні, адже на додачу до полиць зі своїми стравами, учасники прагнули створити атмосферу власного ресторану – з декораціями, музикою, освітленням.

Абсолютно кожен міг спробувати усі представлені страви і при бажанні заплатити за них власну ціну. До страв при потребі додавалися напої, соуси та відповідний посуд.

 Дівчата із «ПАПА РОТь» вже вдруге приєдналися до «Ресторанного дня» і за вечір та ранок напекли більше сотні шоколадних, бананових, цитрусових, гарбузових, а також веганських кексів.  Власниці ресторану навчаються в університетах, але мріють, що в майбутньому зможуть дійсно створити власний заклад із реалізації кексів.

Справжню завайську вечірку з пончиками та фруктовими канапками підготували  дівчата из «Aloha, пончики!», які ще й співали різноманітних пісень.

Японську кухню представили  "Суши&К’Ю" – різноманітні варіанти роллів з лососем, куркою, крабовими паличками та овочами. У них можна було почастуватися імбирним лимонадом.

«Homemade macarons» пригощали французькими різнокольоровими макаронами з чудовими різдвяними напоями.

Відвідувачів було так багато, що наїдки закінчилися швидше, ніж передбачалося часу на проведення «Ресторанного дня». 

Юлія ДЕМУСЬ