Home Місто На Житомирщині каратимуть підприємства, які працюють не на громаду

На Житомирщині каратимуть підприємства, які працюють не на громаду

122

Під час зібрання, що відбулося 13 травня у Федерації профспілок, обговорили проблемні питання життєзабезпечення населення. Про це повідомляє прес-служба облради.

«Ми стурбовані питання зайнятості, вчасних виплат заробітних плат, створення нових робочих місць, соціального захисту пільгових категорій громадян», – окреслила основні теми розмови голова обласної Федерації профспілок Неля Паламарчук.

По кожній із названих проблем Віталій Француз дав відповідь. Значну увагу голова обласної ради приділив питанням сфери охорони здоров’я та медицини. «Це та галузь, із якою всім доводиться мати справу. Наша “безоплатна” медицина має багато недоліків, головним із яких є те, що вона не всім по кишені. На минулій сесії обласної ради депутати підтримали придбання магнітно-резонансного томографа для Обласного діагностичного центру, що зробить проведення обстеження більш доступним для людей. Але якісно нові підходи до надання й тримання медичних послуг залежать від змін на державному рівні та від готовності кожного з нас їх підтримати».

Щодо зайнятості населення, Віталій Француз зазначив: «У нас в області десятки зареєстрованих підприємств, яким надані дозволи на видобування корисних копалин. Серед них є такі, що п’ять-сім років нічого не робили. Запитання: навіщо їм давали дозволи? В одній із сільських рад зареєстровано 28 добувних підприємств, із них працює 14, а дороги в селі немає. Надалі депутати не будуть підтримувати надання дозволів на користування надрами тим підприємствам, які не виправдали себе. Дозволи надаватимуться тільки тим, хто працює на громаду: забезпечує робочі місця, гідну зарплату, сплачує податки до місцевого бюджету, підтримує розвиток соціальної інфраструктури на території. При цьому обов’язково буде враховуватися думка громади, на території якої планує проводити свою діяльність те чи інше підприємство», – наголошує голова обласної ради.

 



 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here