Home Місто На Житомирщині народилася дівчинка – богатир

На Житомирщині народилася дівчинка – богатир

127
Дитина-багатир вагою 5 кілограмів 560 грамів, на зріст 61 сантиметр народилася в перші дні нового року в Бердичівському Центрі жінки, передає Житомирська хвиля.
 
Це є безумовним рекордом, принаймні за останні 20 років, стверджує завідуючий місцевим акушерським відділенням Віталій Грубський :
 
"Це неординарна подія, тому що це буває досить рідко. І за весь час моєї роботи, а я вже працюю близько 20 років, це перша така вага дитинки. На сьогодні і мама і її новонароджена донька почувають себе здоровими і щасливими"
 
За словами медиків, вага понад 5 кілограмів вважається нормою для тримісячної дитини. Зазвичай здорові та народжені у строк немовлята важать від трьох до трьох з половиною кілограмів. Дитина до 5 кілограмів вважається великою, а більше, за медичною термінологією, вже гігант. За статистикою поява таких дітей-багатирів – рідкість: один випадок на півтори тисячі.
 
Маленьку дівчинку, народжену в час новорічно-різдвяних свят, символічно назвали Ангеліною. Вона – друга дитина в родині Паркатих. Мама дівчинки-рекордсменки – не місцева, вона приїхала народжувати до Бердичева з Іванополя, що на Чуднівщині. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here