Home Місто На Житомирщині не вистачає донорів негативним резусом різних груп крові

На Житомирщині не вистачає донорів негативним резусом різних груп крові

76

Обласний центр крові закликає громадян долучатися до донорського руху.

Житомирський обласний Центр крові констатує – щодня потрібні донори з негативним резусом різних груп крові, повідомляє «Житомирська хвиля».

Як правило, донорами для людей із негативним резусом крові стають їх рідні, знайомі та друзі. Із добровільним донорством все ж залишається проблема, кажуть лікарі. Торік в області із 15 тисяч 527 донорів добровільно і безоплатно здали кров всього 1 тисяча 270 людей. 

Компоненти та препарати крові допомогли врятувати життя близько 8 тисячам пацієнтам Житомирщини.

Сьогодні в обласному центрі крові та філіях зберігаються запаси компонентів крові для надання допомоги 50 постраждалим під час транспортних та техногенних аварій. З цією ж метою на кожній з філій зберігається до 300 л свіжозамороженої плазми та 50 – 60 доз еритроцитів.  Щоденно здійснюється до 200 процедур забору крові.

На базі обласного центру крові функціонує апарат, який дозволяє з однієї проби крові одночасно визначати усі показники, які дозволяють приймати донорську кров.

"Вже декілька років у нас працює сучасне обладнання, яке зі зразків крові, взятих у людей з пальця, дозволяє зробити висновки про функціонування печінки людини: яке було навантаження на печінку напередодні, чи не вживала людина ліки, алкоголь, чи дотримувалася донорської дієти, яка виключає із раціону гостре, жирне, смажене, молочні продукти"., – розповіла начальник відділу зв’язків із громадськістю обласного Центру крові Людмила Тимощук.

Здавати кров можуть особи від 18 до 60 років, у яких відсутні протипоказання. Адреса  обласного Центру крові в Житомирі – вул. Кибальчича, 16 в.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here