Home Місто На Житомирщині вже опалюється 40% житлового фонду

На Житомирщині вже опалюється 40% житлового фонду

133

В нашій області вже опалюється 40% житлового фонду, прозвітував перший заступник голови облдержадміністрації.

За галузевою оцінкою Житомирщина готова до опалювального сезону.

З перших днів жовтня спеціальні мобільні групи Міністерства регіональної політики України здійснили виїзди до усіх областей з метою перевірки, як підключаються до опалення основні об’єкти соціальної сфери та житлового фонду, повідомляє "Житомирська хвиля".

Проміжні показники по Житомирщині були озвучені (сьогодні) під час прес-конференції, що пройшла в прес-центрі облдержадміністрації за участі представника Міністерства. Заступник начальника департаменту нормативно-методичного забезпечення промислового і цивільного будівництва, будіндустрії та виробництва будівельних матеріалів  Наталія Гах зазначила, що процес знаходиться під постійним контролем Києва і відмітила гарну динаміку підключення об’єктів області до тепла:

"По котельнях, якщо 3 жовтня було підключено 14%, то сьогодні це – 95%. Об’єкти соціальної сфери: лікарні – стовідсотково, на 99% – дошкільні заклади та учбові заклади. Виходячі з цього, можу сказати, як представник Міністерства, що житомирська область підготувалась до опалювального сезону. До кінця цього тижня, мабуть будуть підключені і всі інші об’єкти також"

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко звітував, що на Житомирщині тепло подали скрізь до об’єктів соціальної сфери, за виключенням одного садочка та школи в Житомирі та дитячих закладів міста Малина, де склалась вкрай важка ситуація з розрахунками за теплопостачання. Щодо підключення житлових будинків, процес наразі триває і станом на 7 жовтня в області опалюється 40% житлового фонду.

"У нас 12 районів повністю опалюються. Це Володарсько-Волинський, Червоноармійський, Баранівський, Любарський, Андрушівський, Народицький, Ємільчинський, Лугинський, Радомишльський, Попільнянський, Чуднівський, Ружинський. Там опалюється і житловий фонд стовідсотково. Повністю включене опалення у місті Новоград-Волинський, це станом на п’ятницю, на 92 % – в місті Коростень. Залишається складною ситуація в Малині та Бердичеві за відсутністю лімітів на газопостачання".

Микола Олещенко, також нагадав телефон "гарячої лінії" 47-47-12, за яким жителі області можуть звертатися з проблемних питань подачі тепла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here