Home Місто Лише за добу на Житомирщині ліквідували 31 пожежу сухої трави...

Лише за добу на Житомирщині ліквідували 31 пожежу сухої трави та сміття

177

 15 квітня о 21:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання минулорічного сухостою поблизу с. Хотинівка Коростенського району. Через вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався в бік житлових будинків.

На місці події з’ясувалося, що на відкритій території горить суха рослинність та чагарники на площі близько 4 га. Для її гасіння рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля.

Зусиллями бійців ДСНС о 23:00 пожежу вдалося ліквідувати та не допустити її розповсюдження на приватні оселі, до яких залишалося близько 50 м. Вогнем знищено сухий трав’яний настил та чагарники на площі 4 га. До ліквідації загоряння залучалося 5 рятувальників та 1 одиниця пожежної техніки.

Упродовж минулої доби подібні займання в екосистемах ліквідовані також поблизу сільських населених пунктів у 8 районах області та в м. Коростень. Загалом вогнем пройдено ще близько 11 га території.
Наразі остаточні обставини всіх пожеж встановлюються фахівцями.


Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. До займань сухої рослинності нерідко призводить і викинутий на узбіччя недопалок цигарки.


У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here