Home Місто На Житомирщині завершилися збори з командирами рот і батарей військових частин та...

На Житомирщині завершилися збори з командирами рот і батарей військових частин та підрозділів ВДВ

182

Протягом трьох днів, бойові офіцери під керівництвом командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського брали участь у лекційних та практичних зайняттях, які проходили на загальновійськовому полігоні ВДВ.

Під час занять з повітрянодесантної підготовки, учасники зборів практично відпрацювали без парашутне десантування з військово-транспортного вертольота Мі-8 за допомогою спеціального обладнання з висоти 5-ти та 20-ти метрів. Також була відпрацьована евакуація особового складу.

На інженерному містечку, досвідчені спеціалісти мінно-вибухової справи ознайомили офіцерів з різними типами саморобних вибухових пристроїв, які найчастіше використовують російсько-терористичні угрупування на Донбасі, а також способи їх знешкодження. На «смузі сапера», офіцерам які діяли в якості груп розмінування необхідно було виявити та знешкодити «небезпечні» знахідки.

Не менш цікавими були комплексні заняття з вогневої підготовки, де за умовами виконання вправ, учасникам зборів необхідно вразити різні мішені зі снайперської гвинтівки СВД, кулемета ПКМ та підствольного гранатомету ГП-25. При цьому відпрацьовувалася тактична підготовка, тобто вибір позиції та пересування на полі бою.

На артилерійській директрисі, командирами підрозділів було представлено практичні дії артилерійських підрозділів, які їм можуть бути приданими під час виконання бойових завдань. Також з командирами десантно-штурмових підрозділів було проведено заняття з управління вогнем приданої самохідної артилерії та мінометних розрахунків.

Окрім того, офіцерів ознайомили з навчально-матеріальною базою полігону, її застосування, а також способи накриття мішеневих полів на не обладнаних ділянках місцевості.

В тирі загальновійськового полігону, серед учасників зборів були проведенні змагання зі швидкісної стрільби з пістолетів АПС та ПМ. Найкращі результати продемонстрували офіцери 79 та 95 окремих десантно-штурмових бригад ВДВ.

На звершення зборів, серед учасників були проведенні круглі столи, де командири рот та батарей обмінялися бойовим досвідом, підготовкою особового складу, ведення ротного господарства тощо.

Підбиваючи підсумки зборів, Перший заступник командувача ВДВ Збройних Сил України генерал-майор Юрій Содоль відзначив кращих офіцерів грамотами та цінними подарунками від командувача ВДВ – наручними годинниками.

– За Вами – життя Ваших підлеглих! Тому Ви повинні показувати їм належний приклад та добре навчати військовій справі. Адже перемогу не можливо здобути без навченого, підготовленого та мотивованого особового складу, – підкреслив генерал-майор Юрій Содоль.

Прес-служба Командування ВДВ ЗС України


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here