Home Місто На Житомирщині знайшли солдата на метрові глибині. Під каскою зберіглося волосся

На Житомирщині знайшли солдата на метрові глибині. Під каскою зберіглося волосся

509

На людських садибах у Бердичівському районі відшукали останки солдата Червоної армії, який загинув у бою в липні 1941 року. Солдат знаходився на глибині 1 метр під землею.

Про це Суспільному розповів заступник голови громадської організації Історико-патріотичне об’єднання "Пошук" Вадим Баранівський. За його словами, на присадибних ділянках, де знайшли рештки солдата, пошуківці регулярно знаходять останки загиблих бійців.

Цього разу воїна знайшли на глибині 1 метр у чорноземі в сидячому положенні. В касці був отвір від кулі, а в самих рештках була знайдена куля 9 мм, яка свідчить про те, що солдата добили.

Біля солдата знайшли медальйон, за допомогою якого в деяких випадках можна встановити особу солдата.

"Медальйон знайшли, але він був зразка 1925 року, його ще називають ладанкою. Він зроблений з жесті, тому малоймовірно, що з нього вдасться дістати якусь інформацію, бо матеріал окислюється і псує записи", – розповів Вадим Баранівський.

На голові солдата була вдягнута каска СШ-39, під якою частково збереглося волосся, в ногах лежав протигазний бак, на поясі були підсумки зразка 1891 року, поряд лежала чорнильна ручка, монетки та ладанка.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here