Home Місто Найбільшу в Європі сонячну електростанцію побудують у Криму

Найбільшу в Європі сонячну електростанцію побудують у Криму

126

Австрійська компанія Activ Solar має намір до кінця 2011 року довести потужність сонячної електростанції в Охотниковому (Сакський р-н у Криму) до 80 МВт. Це буде найбільша СЕС з будь-коли побудованих у регіоні, і одна з найбільших установок в усьому світі, повідомили в компанії.

Проект розділений на чотири черги по 20 МВт, перша з яких була підключена до мережі в липні. Друга черга вже побудована і, як очікується, буде повністю введена в експлуатацію в найближчі тижні.

"Проект такого масштабу знаменує собою поворотний момент у розвитку сонячної енергетики в Європі і повинен підтвердити позицію України як постачальника енергії з поновлюваних джерел", – заявив генеральний директор Activ Solar Каве Ертефай.

Після завершення установки 80 МВт, сонячна електростанція складатиметься з приблизно 360 тис. наземних модулів, розташованих на площі в 160 га, що дорівнює розміру приблизно 207 футбольних полів.

Станція буде виробляти 100 тис. МВт-год електроенергії на рік, якої досить, щоб забезпечити 20 тис. домашніх господарств "зеленою" енергією і дозволить скоротити до 80 тис. тонн викидів вуглекислого газу на рік.

"Спираючись на досвід наших останніх проектів, ми можемо встановлювати близько 1 МВт щодня, що особливо примітно для нових сонячних ринків, таких, як Україна", – зазначив гендиректор Activ Solar.

Як повідомлялось, найбільшу у світі сонячну електростанцію під назвою Ivanpah будують наразі у США, в Каліфорнійській пустелі Мохаве.

Згідно з офіційним сайтом Ivanpah, заявленої потужності – 392 мегавата – буде досить, щоб забезпечити енергією 140 тисяч сімей.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here