Home Місто Пакистан офіційно визнав трансвеститів жінками

Пакистан офіційно визнав трансвеститів жінками

132
Влада Пакистану офіційно визнала трансвеститів "жіночої статі", надавши їм право голосу, і почала видавати їм посвідчення особи (аналог паспортів).
 
Як повідомляє ИТАР-ТАСС, перші 100 таких посвідчень були видані органами МВС в місті-супутнику пакистанської столиці Равалпінді. Про це повідомили журналістам у прес-службі паспортно-візової служби міста, пише Gazeta.ua.
 
Трансвестити (або, як їх ще тут називають, кхусри) традиційно є невід’ємною рисою товариств Пакистану, Індії та інших держав Південної Азії. Вони широко представлені в місцевому кінематографі, літературі та інших видах національних мистецтв. Трансвестити, що проживають в ісламському Пакистані, об’єднані в регіональні спільноти, кожна з яких має свого лідера і управлінську структуру. Основними джерелами доходів для пакистанських трансвеститів-кхусрів є жебрацтво, участь у весільних урочистостях (виконання народних танців і пісень), а також проституція.
 
Раніше Верховний суд Пакистану видав постанову, згідно з якою всі південноазіатські трансвестити повинні бути визнані владою "третьою статтю", їм повинні бути видані довідки особи, а також дано право голосу. Виконуючи постанову суду, МВС Пакистану все ж не наважилося зареєструвати трансвеститів таким чином, вирішивши прирівняти їх до жінок.
 
Тим часом представник прес-служби міністерства заявив, що надалі в Пакистані буде введена класифікація трансвеститів за статевою ознакою, і кожен з них зможе добровільно вибрати, чи буде він зареєстрований як "трансвестит-жінка", або як "трансвестит-чоловік", що і буде зафіксовано у новому посвідченні особи. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here