Home Місто Перебої з водою, світлом та теплом: як житиме Житомир в умовах блекауту

Перебої з водою, світлом та теплом: як житиме Житомир в умовах блекауту

659

Сьогодні, 9 березня, Житомир атакували шахедами. Росіяни повністю знищили об’єкт критичної інфраструктури. Тому  найближчі 2-3 дні будуть складні для житомирян.  Варто зробити запас води та мати заряджені повербанки.

Про це розповів міський голова Сергій Сухомлин під час брифінгу:

“Сьогодні був знищений об’єкт критичної інфраструктури. Це найскладніша ситуація з початку війни з точки зору забезпечення електрики. На сьогодні ми опинилися в одній із найскладніших ситуацій в Україні. В нас є передача електроенергії, яка може забезпечити тільки 25% від потреб міста. Найближчі  три дні будуть надкритичними й сьогодні в будь-який час можуть знову відключити електрику. Ситуація складна і по області. Нам потрібно протриматися 3-4 дні. Далі буде легше“, – каже Сухомлин.

Вуличне освітлення та більша частина світлофорів не працюватиме:

“Нам потрібно прожити 2 – 3 тижні в достатньо складному режимі. Ми будемо вимикати вуличне освітлення повністю. У нас кожен кіловат на вагу золота. Велика кількість світлофорів знеструмленні. Найближчими днями встановимо автономне живлення на 6 світлофорних об’єктах,  а саме  на великі та небезпечні перехрестя, але решта будуть без живлення“, – акцентує Сухомлин.

Жителям міста варто буде заздалегідь планувати свої поїздки, адже електротранспорт не працюватиме.

“Понад 2 з половиною тижні не буде працювати електротранспорт. Звісно, на маршрути будуть виходити автобуси-гармошки.  Школи та садочки будуть працювати. Сьогодні до вечора будуть зроблені графіки відключення. Вже відомо, що відлючення будуть вранці та ввечері по декілька годин. Зранку в багатоповерхових будинках світла не буде з 8:00 до 11:00, а ввечері з 17:00 до 21:00.  Будуть планові відключення. Якщо так станеться, що якийсь день не відключили світло, чи відключили пізніше  – це не означає, що все добре. Всі повинні розрахувати, що в цей час не буде електрики. Водоканал працюватиме на генераторах, але будуть перебої з водою“, – говорить міський голова.

Також міський голова додав, що вода та опалення подаються. Але частина котелень ще не працює. Енергетики роблять все, аби відновити електропостачання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here