Home Місто Підозра щодо захворювання на сибірку в жінки з Коростенського району не підтвердилася

Підозра щодо захворювання на сибірку в жінки з Коростенського району не підтвердилася

126

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що 04.10.2018 від Коростенського міжрайонного відділу ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» надійшло повідомлення про випадок підозри на захворювання сибіркою жительки с. Білка Коростенського району Житомирської області.

Жінка захворіла 01.10.2018 і звернулася за медичною допомогою.

"У ході розслідування встановлено, що в домогосподарстві громадянки тварини не утримуються. За даними сільської ради станом на 04.10.2018 на території села утримувалося 123 голови ВРХ, 43 голови свиней, 11 коней, 5 голів овець та кіз. Поголів’я сільськогосподарських тварин клінічно здорове та планово піддавалося щепленню проти сибірки під час проведення диспансеризації впродовж квітня-травня 2018 року.

Також у даному населеному пункті наявне одне сільськогосподарське підприємство, яке утримує 129 голів ВРХ, із них 74 корови. Поголів’я в даному господарстві планово щеплене проти сибірки.

З початку 2018 року відсутня загибель та вимушений забій сільськогосподарських тварин у даному населеному пункті.

04.10.2018 було проведено клінічне обстеження череди на випасі в кількості 28 голів, клінічно хворих тварин не виявлено.

Було відібрано проби ґрунту з пасовищ, де випасається череда, та проби ґрунту і питної води з подвір’я громадянки.

У хворої відібраний біоматеріал з виразки та кров для лабораторного дослідження на сибірку. Зібрано епідеміологічний анамнез.

Проведено бесіди з жителями с. Білка з питань переміщення тварин, тваринницької продукції, подвірного забою та загибелі сільськогосподарських тварин", –  на сайті ГУ ДПСС в Житомирській області.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here