Home Місто Підприємства почали ще більше забруднювати повітря

Підприємства почали ще більше забруднювати повітря

108
Підприємства Житомирщини збільшили обсяг забруднюючих викидів у повітря. У першому півріччі проти минулорічного періоду обсяг викидів зріс на 5%. За повідомленням обласної служби статистики, у повітря області потрапило понад 9 тис. т. забруднюючих речовин – метану та окису азоту.
 
Також зросла на 7% кількість діоксиду вуглецю, її викиди в атмосферу склали 398 тис.т., передає Житомирська хвиля
 
До підприємств найбільших забруднювачів атмосфери регіону відносяться: Бердичівська філія управління магістральних газопроводів "Київтрансгаз" та Новоград-Волинська виробничо-технічна служба Рівненського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Київтрансгаз" . Обсяг викидів кожного з підприємств склав 28% загальнообласної кількості.
 
Понад 29% загальнообласного обсягу викидів діоксиду вуглецю в атмосферу області потрапляє від КП "Житомиртеплокомуненерго".
 
Статистики також підрахували, щільність викидів від стаціонарних джерел забруднення у розрахунку на 1кв.км території області склала 318 кг; шкідливих речовин на 1 жителя області – 7,4 кг. За офіційними даними в середньому по Україні ці показники вищі: в 11 та у 6 разів відповідно. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here