Home Місто По всій Європі поширюється смертельна кишкова інфекція

По всій Європі поширюється смертельна кишкова інфекція

343

Епідемія кишкової інфекції поширюється по всій Європі. Овочі, заражені кишковою інфекцією, потрапили не тільки до Німеччини, але і в Чехію, Данію, Австрію, Люксембург і Угорщину. Про це пише "Deutsche Welle".

Зокрема, у Чехії дані овочі вже знаходяться у продажу. Відповідні органи проводять перевірки в супермаркетах, сподіваючись виявити заражені огірки. Між тим, ці товари були завезені не з Іспанії, а через Північну Німеччину.

У випадку з Люксембургом виявилося, що мова йде не про заражені огірки, а про помідори. Там вже з’ясували, які магазини їх отримали, і вся партія була знищена.

Австрія відкликала з магазинів взагалі всі органічні огірки, помідори і баклажани, завезені з Іспанії через Німеччину.

У Данії дві великі мережі супермаркетів вчинили так само. Втім, данська преса задається питанням про своєчасність вжиття заходів. Адже днями 1,5 тисячі маленьких данців, які відвідували дитяче свято, їли саме ці огірки. Перевірки розпочаті у Франції. Там результати тестів будуть відомі тільки у вівторок.

Кількість загиблих від зараження кишковою паличкою E.coli в Німеччині сягнула 14 осіб.

На думку фахівців, у найближчі дні ситуація може погіршитися, оскільки джерело зараження, як і раніше не виявлено. "Ми сподіваємося, що кількість випадків скоротиться, але все ж побоюємося, що ситуація може погіршитися", – повідомив представник університетської клініки землі Шлезвіг-Гольштейн Олівер Гріфе.

Кишковою паличкою в Німеччині заразились більше 1,2 тис. чоловік.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here