Home Місто Поляки не планують створювати автономії в Житомирській області

Поляки не планують створювати автономії в Житомирській області

125

 

Інформація "Голоса России" про намагання польської меншини в Україні провести референдум щодо створення польської автономії в Житомирській області та підтримку цих дій з боку Варшави є "брехнею і провокацією".

Про це заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу радник президента Польщі з міжнародних питань професор Роман Кузняр.

"Це – цілковита дурниця і провокація в радянському стилі… Польща, Варшава ані не підтримує таких дій, ані не має жодних планів щодо федералізації України. Це – російський задум", – підкреслив Кузняр.

Він зазначив, що такого роду "маячня", вочевидь, спрямована на російського споживача. "Ми цього не змінимо. Але якщо росіяни хочуть чогось більшого, то вони мусять широко відкрити очі і вуха і не лише "годуватися" пропагандою радянського штибу від російських ЗМІ, а й отримувати інформацію з незалежних джерел, які не залежать від російського уряду", – наголосив експерт.

За його словами, українці прекрасно знають: в Польщі такого роду дії не підтримуються.

На статтю, яку було оприлюднено англійською мовою на сайті "Голоса России", звернули увагу польські ЗМІ, зокрема популярний польський часопис Gazeta Wyborcza. В цьому матеріалі зазначається, що польська національна меншина, яка проживає в Житомирській області, вимагає проведення референдуму щодо створення автономії. У статті наголошується, що Варшава підтримує ідею "возз’єднання своїх історичних земель" і впродовж кількох останніх років видає місцевим полякам паспорти громадян РП.

Польська сторона рішуче спростовує такі твердження та характеризує їх як пропагандистку провокацію.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here