Традиційні плетені кошики з кришкою — погана ідея для перенесення їжі. І це не єдиний ризик для здоров’я, з яким можуть зіткнутися любителі відпочити на природі.
Відмовтеся від кошиків
Звісно, плетені кошики, з якими ми ходимо святити паски або на пікнік, виглядають привабливо. Однак британське Агентство з харчових стандартів попереджає, що вони можуть виявитися справжніми розсадниками бактерій. Швидкопсувні продукти, що лежать у кошику, можуть стати непридатними вже за годину поїздки в багажнику автомобіля. Особливо це стосується м’якого сиру, майонезу і всіляких намазок на хліб. Порада лікарів: беріть із собою твердий сир і віддайте перевагу менш естетичним, але більш практичним контейнерам для їжі — коробці або сумці-холодильнику.
Відмовтеся від плетеного кошика на користь більш безпечної сумки-холодильника.
Обережно з грилем
Коли пікнік перетворюється на барбекю і навпаки? В нинішню епоху одноразових грилів межі стали вельми розмитими. Але якщо ви все ж обрали класичний гриль (пам’ятайте, що в більшості громадських місць заборонено розводити вогонь), не ставте його на суху траву, дерев’яну лавку або іншу поверхню, яка може спалахнути. А коли ви закінчили смажити сосиски чи м’ясо, дайте охолонути грилю кілька годин, перш ніж споліскувати водою і розбирати. Ще одне важливе правило: ніколи не використовуйте одноразовий гриль всередині приміщення (включно з навісами) — якщо тільки не хочете отруїтися чадним газом.
Гігієна
Коли ви їсте на землі, подбайте про елементарну гігієну. Мийте руки, овочі та фрукти. Не забувайте час від часу прати покривало, на якому відпочиваєте. Якщо поблизу немає доступу до води, використовуйте антисептичні гелі та серветки для рук.