Home Місто Прокуратура знатиме про кожну позапланову перевірку підприємців

Прокуратура знатиме про кожну позапланову перевірку підприємців

154
Прокуратуру Житомирської області відтепер обов’язково повідомлятимуть про проведення позапланових перевірок. До того ж, прокурори ретельно вивчатимуть винесені рішення контролюючих органів про зупинення роботи підприємців.
 
Таке рішення прийняли у прокуратурі на міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів та органів державного контролю.
 
Все це робиться для зменшення тиску на малий та середній бізнес з боку контролюючих органів. Саме це питання обговорювалось на нараді у прокуратурі. Зокрема, йшлося про позапланові перевірки, які проводять контролюючі органи на підприємствах малого та середнього бізнесу, повідомляє прес-служба відомства.
 
Прокурор області Ігор Проценко зауважив, що не всі правоохоронні органи припинили необгрунтовані позаплановві перевірки та незаконне притягнення до відповідальності підприємців.
 
У поточному році контролюючі органи провели близько 39 тис. перевірок суб’єктів господарювання, з яких понад третину були позаплановими. 6,5 тис. підприємців упродовж року були перевірені більше одного разу. Причому під час планових перевірок лише у половини суб’єктів господарювання виявлено порушення, а позаплановими перевірками встановлено порушення у третини підприємців.
 
Вказане свідчить про відсутність виваженого підходу до планування контрольно-перевірочної роботи та негативно впливає на розвиток підприємництва в регіоні, кажуть у прокуратурі.
 
За результатом проведених у липні прокурорських перевірок додержання законодавства про дерегулювання підприємницької діяльності порушено 2 кримінальні справи, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 15 посадовців контролюючих та правоохоронних органів.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here