Home Місто ”Репортери без кордонів” розширили перелік країн -”ворогів інтернету”

\”Репортери без кордонів\” розширили перелік країн -\”ворогів інтернету\”

152
Сьогодні, в міжнародний День свободи слова в інтернеті, Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів"назвала нових "ворогів інтернету" – Білорусь та Бахрейн.
 
Як наголошується в доповіді, опублікованій на сайті організації, в списку "ворогів" – М’янма, Китай, Куба, Іран, Північна Корея, Саудівська Аравія, Сирія, Туркменістан, Узбекистан і В’єтнам. Також в цей список увійшли країни, влада яких, на думку укладачів доповіді, найбільш жорстко обмежує свободу користувачів в мережі інтернет, пише Gazeta.ua.
 
Як зазначається в документі, китайська влада посилила тиск на приватні інтернет-компанії з метою змусити їх більш тісно співпрацювати з урядом. В Ірані і В’єтнамі прокотилася хвиля арештів інтернет-користувачів, публікації яких викликали побоювання у влади.

Окрім "ворогів інтернету" правозахисники також відзначили і "країни, які знаходяться під наглядом". Росія стала однією з кількох країн, які потрапили в список в 2012 році.
 
У цьому ж списку значаться Австралія, Єгипет, Еритрея, Франція, Південна Корея, Шрі-Ланка та інші. Новими країнами, що потрапили в список в 2012 році, стали Індія і Казахстан. Між тим, список покинули Венесуела та Лівія.
 

Як повідомлялося раніше, Україна піднялася на 15 позицій – з 131 на 116 місце – в щорічному рейтингу свободи засобів масової інформації, складеному міжнародною організацією "Репортери без кордонів".

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here