Home Місто Рижук переконує, що ситуація із можливими паводками та підтопленнями контрольована

Рижук переконує, що ситуація із можливими паводками та підтопленнями контрольована

90

Наразі в державі на особливому контролі перебуває питання проходження льодоходу та можливих весняних паводків. Адже у лютому встановилася досить тепла погода, яка сприяє швидкому таненню снігу та льоду.

Про це повідомля прес-служба облдержадміністрації.

Обласна влада запевняє, що ситуація із можливими паводками та підтопленнями цілком контрольована. На сьогодні тала вода загрози не становить.

«Житомирська область підготовлена до льодоходу та можливих весняних паводків. В регіоні 321 мала річка, 8 середніх та 2600 боліт, озер, ставків та торфовищ. Надмірної води та підтоплень не передбачається. Наразі наше завдання наповнити водою всі озера та торфовища задля техногенної безпеки влітку, адже на теренах області 1млн 100 тис. га лісу. Заплановано на ці цілі 1,5 млрд. куби води залишити в регіоні, а 1,5 млрд. куби води направити в Білорусь та Київ», – зауважив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час Всеукраїнської селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула з питань проходження опалювального сезону, забезпечення сталого функціонування систем життєдіяльності населення, облаштування мобільних пунктів обігріву, забезпечення належного стану автомобільних доріг, відновлення енергопостачання населених пунктів.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here