Home Місто Сергій Орлюк виступив проти введення касових апаратів для ФОПів

Сергій Орлюк виступив проти введення касових апаратів для ФОПів

232

Введення касових апаратів для ФОПів – це планове знищення малого та середнього бізнесу. Відтак від цього додаткового податкового навантаження постраждають прості підприємці.

Про це повідомив депутат обласної ради та кандидат на міського голову Бердичева від партії "Пропозиція" Сергій Орлюк.

За його словами, спрощена система оподаткування була введена для того, щоб люди могли самостійно забезпечити себе роботою, законно працювати та сплачувати податки. Введення РРО і головне, непосильно великі штрафи для підприємців за виявлені порушення, фактично знищать підприємницьку діяльність нашого міста.

«Необдумане рішення призведе до збільшення кількості безробітних і збільшить витрати на соціальні виплати. Та негативно вдарить по місцевому бюджету, який втратить надходження від сплати податків», – наголошує Орлюк.

Політик наголосив на тому, що він ініціював звернення до Верховної ради України щодо збереження спрощеної системи оподаткування. Бердичівські депутати не підтримали ініціативу Сергія Орлюка.

«Прикро, що з усіх депутатів та кандидатів на посаду міського голови лише я разом з рухом #SaveФОП брав участь у акціях протесту в Києві. Не на словах, а на ділі продовжую відстоювати інтереси наших підприємців», – зауважує депутат.

Аналогічне звернення було подане до Житомирської обласної ради на розгляд сесії, яка відбудеться 8 жовтня.

Нагадаємо, зовсім скоро використання реєстраторів розрахункових операцій стане обов’язковим для всіх підприємців, які здійснюють продаж своїх товарів чи послуг за готівку. Трохи більше місяця залишається до набрання чинності законами, які були прийняті Верховною Радою 20 вересня 2019 р. та вносять значні зміни до порядку проведення готівкових розрахунків.

Планується, що з 01.01.2021 р. застосування РРО стане обов’язковим для всіх ФОП, які приймають готівку. Тоді як сьогодні ФОП, річний дохід яких становить менше 1 млн. грн., та які не здійснюють реалізації технічно-складних побутових приладів і лікарських засобів, можуть не використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here