Home Місто Що робити, якщо дитину вкусила оса

Що робити, якщо дитину вкусила оса

3725

Якщо дитину вкусила оса, прикладіть холод до місця укусу на 10-20 хвилин. Можна використовувати спеціальні медичні термопакети або звичайну пластикову пляшку з водою, охолоджену в холодильнику. Обробіть місце укусу протиалергічною маззю або гелем.

Що робити, якщо оса вкусила за язик?

Якщо дитину оса вкусила за язик, дайте малюкові протиалергічні препарати в таблетках, запивши невеликою кількістю води. Прикладіть холод до язика. При укусі за язик навіть невеликий набряк може істотно ускладнити дихання дитини. Тому якомога швидше зверніться за медичною допомогою, викликавши "швидку" або самостійно доставити дитину до найближчої лікарні, травмпункту.

Укус оси: що робити, якщо з’явилася місцева алергічна реакція?

Якщо після укусу оси з’явився сильний свербіж, набряк і почервоніння шкіри діаметром більше 10 см від місця укусу, значить, у дитини з’явилась місцева алергічна реакція на укус оси.

Що робити, якщо у дитини алергія на укус оси:

прикладіть холод до місця укусу на 10-20 хвилин,

– обробіть місце укусу протиалергічною маззю або гелем,

– дайте протиалергічний (антигістамінний) препарат в таблетках,

якщо після цих заходів набряк зростає, потрібно використовувати гормональні протиалергічні препарати.

Зверніться до лікаря і обговоріть методи профілактики і алгоритм своїх дій, якщо така ситуація повториться в майбутньому. А також – препарати, які повинні знаходитися в домашній аптечці і сумці, яку ви берете на прогулянки.


 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here