Home Місто Сморід страшенний: житомирянка про забруднені береги річок та парки

Сморід страшенний: житомирянка про забруднені береги річок та парки

598


У Житомирі є такі вулиці, паркові зони та береги річок, які за роки занедбаності втратили свою колишню красу. У свій час ці місця приваблювали житомирян та гостей міста. Але тепер мальовничі місця на берегах річок та парків – перетворилися у смітник. Цікаво, що відразу біля житлових будинків лежать коробки та пляшки.

Житомирянка Лідія Кияшенко пройшлася берегами річок та жахнулася. Наразі від гарних та красивих місць залишився бруд та сміття.

“Моя відпустка дала можливість пройтися берегами наших річок. Я багато разів зупинялася на питаннях екології, але ще повторюся. На річці Кам’янки, що з боку Мальованки схили зверху та донизу завалені сміттям. Теж саме на спуску з вулиці Ольжича“, – пише жінка.

Найбільше жінку здивував стан житомирського парку 30-річчя Перемоги.

Парк 30-річчя Перемоги перетворився в смітник, хоча місця там скрізь дуже мальовничі місця. Берег річки Тетерів, що за парковим мостом – завалений сміттям. Звісно, видно шикарні будинки, а на схилах сміття. Вибачте, але щоб прибрати деякі зони треба мати навички альпінізму. Спуск з вулиці Довженка йдеш, а там залишки кладовища. Немає слів! Бачиш: згарища, сміттєві завали всіх спусків й самого кладовища”, – обурюється житомирянка.


Лідія Кияшенко додає, що не можна прибирати лише одну Михайлівську та ще деякі центральні вулиці. Необхідно дивитися вглиб й братися за все місто.

Житомирянка просить, щоб за забруднення довкілля карали штрафами та встановили камери.

Прибирання в рахунок громадських або штрафних робіт. Україна націлена на євроатлантичну інтеграцію, проте нам дуже далеко до цього. Інститут цінностей – зруйновано. Повірте, і це все зробили мешканці нашого міста, а не “орки зі сходу“”, – пише Лідія Кияшенко.

Нагадаємо, у Житомирі триває весняне прибирання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here