Cвітлана Гусаківська випікає свиняче м’ясо у мультиварці, напихає часником та перцем.
"Недавно моя сестра з Житомира подарувала мені мультиварку. Сама поїхала трохи пожити до Польщі, а мені, тим часом, залишила житомирський рецепт смачного м’яса. Кожного разу тепер запікаю, коли приходять гості. В мами колись в печі на Різдво та Паску подібне пекли, але мультиварки тоді не було ще, тому технологія трохи помінялась", – розповідає Світлана, Хорошів, 30 років.
Інгредієнти:
м’ясо свині — 2 кг
часник — 1 головка
перець горошком — 30 горошин
вода — 1 склянка
приправи до м’яса — 100 г
сіль — пів чайної ложки
Приготування:
У шматок вимитого м’яса напхати з різних боків зубці часнику, лавровий листок, перець горошок. Приготувати суміш з солі та приправ. Обваляти м’ясо з часником у суміші.
Готове в приправах м’ясо слід замотати у фольгу, щоб не було щілин.
На дно мультиварки-пароварки залити воду. Поставити ґратки. Зверху на ґратки викласти м’ясо у фользі. Випікати на гарячому вогні більше години.
"В мене мультиварка – скороварка, то я пекла при температурі 160 градусів одну годину. Мультиварки різних фірм мають свою температуру запікання і час. Спробувати дерев’яною паличкою через годину запікання, якщо м’ясо тверде, поставити ще на 45 хвилин. Їсти, коли охолоне — воно тоді найсмачніше", – каже Світлана.
Джерело: Gazeta.ua