Home Місто Свинину напихають часником та перцем і готують в мультиварці

Свинину напихають часником та перцем і готують в мультиварці

195

Cвітлана Гусаківська випікає свиняче м’ясо у мультиварці, напихає часником та перцем.

"Недавно моя сестра з Житомира подарувала мені мультиварку. Сама поїхала трохи пожити до Польщі, а мені, тим часом, залишила житомирський рецепт смачного м’яса. Кожного разу тепер запікаю, коли приходять гості. В мами колись в печі на Різдво та Паску подібне пекли, але мультиварки тоді не було ще, тому технологія трохи помінялась", – розповідає Світлана, Хорошів, 30 років.

Інгредієнти:

м’ясо свині — 2 кг

часник — 1 головка

перець горошком — 30 горошин

вода — 1 склянка

приправи до м’яса — 100 г

сіль — пів чайної ложки

Приготування:

У шматок вимитого м’яса напхати з різних боків зубці часнику, лавровий листок, перець горошок. Приготувати суміш з солі та приправ. Обваляти м’ясо з часником у суміші.

Готове в приправах м’ясо слід замотати у фольгу, щоб не було щілин.

На дно мультиварки-пароварки залити воду. Поставити ґратки. Зверху на ґратки викласти м’ясо у фользі. Випікати на гарячому вогні більше години.

"В мене мультиварка – скороварка, то я пекла при температурі 160 градусів одну годину. Мультиварки різних фірм мають свою температуру запікання і час. Спробувати дерев’яною паличкою через годину запікання, якщо м’ясо тверде, поставити ще на 45 хвилин. Їсти, коли охолоне — воно тоді найсмачніше", – каже Світлана.

Джерело: Gazeta.ua


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here