Home Місто Цього року на дорогах Житомирщини загинули 47 пішоходів

Цього року на дорогах Житомирщини загинули 47 пішоходів

260

У поточному році на автошляхах і вулично-шляховій мережі населених пунктів регіону сталась 251 ДТП з постраждалими за участі пішоходів, в яких 215 людей травмовані та ще 47 – загинули.

Про це повідомив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області Віталій Магалецький.

– Якщо виділити вказані ДТП із загальної кількості, то це 27,6% від зареєстрованих упродовж 11 місяців 2020-го року. Наїзд на пішохода – другий за статистикою вид автопригоди, в яких найчастіше травмуються або гинуть люди. Причинами, що призводять до таких подій є недотримання Правил дорожнього руху як водіями транспортних засобів, так і ігнорування їх пішоходами, – прокоментував він.

Серед найбільш розповсюджених причин ДТП з боку керманичів – порушення правил проїзду пішохідних переходів (зареєстровано 25 ДТП, в яких 3 людей загинули, 25 – травмовані). Найпоширенішими порушеннями серед пішоходів, які призводять до автопригод, є перехід проїзної частини у невстановленому місці (51 ДТП, в якій 11 – загинули та 40 – травмовані), раптовий вихід на проїзну частину (15 ДТП, в яких 3 – загинули, 12 – травмовані), нетверезий стан (4 ДТП, в яких 4 людей травмовані). Окрім того, поліцейські зафіксували 4 автопригоди через порушення вимог Правил дорожнього руху погоничами тварин. На щастя, постраждалих у них не було.

Також поліцейські зауважують, що у поточному році на автошляхах сталось 152 дорожньо-транспортні пригоди, учасниками в яких були діти: з них – 131 ДТП із постраждалими, де 148 дітей зазнали травм і 7 – загинули. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here