Home Війна У мережі магазинів житомиряни можуть залишити продукти для військових. ФОТО

У мережі магазинів житомиряни можуть залишити продукти для військових. ФОТО

737

Щотижня із Житомира на різні напрямки фронту для військовослужбовців ЗСУ співробітники мережі магазинів «Полісся-Продукт» відправляють посилки. Їх збирають разом із покупцями – у кількох закладах по місту та в області встановили спеціальні корзини, де кожен може залишити щось для захисників.

«Такі корзини у нас з’явилися від початку повномасштабного вторгнення російських військ.  Багато наших колег, рідних і знайомих стали на захист країни і ми одразу своїми силами почали збирати їм необхідну допомогу та кошти на придбання амуніції, теплих речей, скоб для облаштування бліндажів, інструментів, обладнання, медикаментів тощо.  Все це купували і передавали особисто чи надсилали поштою. За останні півтора місяці вдалося купити два автомобілі для ЗСУ, хоча вже не вірилося, що все вдасться, бо багато людей втомилися і видихнулися за ці місяці.  Та все ж кожен із колективу постійно долучається в міру можливостей. Підключаються наші постачальники, усі з ким співпрацюємо. Виробники, зокрема  батончиків і шоколадок, сирів, ковбас, надають продукцію безкоштовно саме на такі потреби. Окрема вдячність покупцям, які підтримують ініціативу з корзинами. Втім, якщо від початку реагували більш активно і залишали у корзинах, що розташовані в торгівельному  залі, багато різної продукції, то з часом в деяких магазинах візки із написами «Збір продуктів для військових» взагалі стали пустувати і ми змушені були їх забрати. Залишили лише там, де в цьому є найбільша потреба – 10 закладів у різних мікрорайонах Житомира, – розповідає керівник комерційного відділу ТОВ ТК «Полісся–Продукт» Наталія Гідлевська, чоловік якої також у лавах ЗСУ. – Наприкінці кожного тижня збираємо вміст корзин і відвозимо на офіс, де формуємо посилки. Відправляємо самостійно безпосередньо бійцям, які захищають північний кордон нашої області, оборонцям Бахмута та іншим залежно від запитів. У нас в команді Максим Ващенко, який волонтерською діяльністю займається з 2014 року і організував групу майстринь з пошиття бафів, балаклав для армійців. На своїх сторінках у соцмережі він  проводить збори коштів на різні речі для військових, а коли відправляє придбане, також додаємо щось смачненьке. Власне, на сторінці «Пошиття балаклав»публікує і дописи зі звітами про результати зборів продуктів у корзини».

Найчастіше у корзинах залишають крупи, вермішель, печиво, цукерки,  консерви.  Хлопці завжди просять чай, каву, солодощі, тож це ніколи не буде зайвим. Також доречні каші, супи швидкого приготування, різні консерви. Наталія сподівається на небайдужість житомирян та місцевих підприємців, які виявлять бажання у такий спосіб підтримати захисників або ж влаштувати власні акції чи започаткувати волонтерські проєкти, тим більше війна продовжується і допомагати наближати перемогу військовим потрібно спільно.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here