Home Місто У ніч на суботу очікується метеорний дощ

У ніч на суботу очікується метеорний дощ

151

 Щороку в серпні з боку сузір’я Персея з’являється метеорний потік, названий Персеїдами, який утворюється в результаті проходження Землі через скупчення пилових частинок, випущених кометою Свіфта – Туттля (109P/Swift-Tuttle).

Саме ця комета, одночасно выдкрита 3 вченими, є родоначальницею метеорного потоку Персеїд. Короткоперіодична комета з періодом 135 років і цього року порадує нас гарним видовищем. Метеорний потік ми зможемо спостерігати в небі в ніч з 12 на 13 серпня.
 
Як і більшість метеорних дощів, Персеїди утворюються залишками кометного шлейфу або "хвоста". Сама комета наближається до Землі лише раз на 135 років, але через її хвіст наша планета проходить щорічно. Найдрібніші частинки, розміром не більші піщинки, згорають у земній атмосфері. У результаті цього й утворюється "зоряний дощ" надзвичайної краси. Спочатку його сила максимальна, потім він поступово слабшає.
Метеорний потік найактивніший у період з 17 липня по 24 серпня, причому пік його активності припадає найчастіше саме на 12 серпня. Число падаючих метеоритів під час "зоряного дощу" зазвичай досягає 60 на годину.
 
Найчіткіше метеорний дощ можуть спостерігати жителі північної півкулі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here