Home Місто У річці Тетерів залишилося 38% води, водоканал насосом поповнюватиме запаси

У річці Тетерів залишилося 38% води, водоканал насосом поповнюватиме запаси

263

38% води залишилося у річці Тетерів. Через маловодність зменшився обсяг води у Денишівському та Відсічному водосховищах. На КП «Житомирводоканал» невдовзі встановлять насос, яким і перекачуватимуть воду з річки у водосховища.

Про це повідомили в міській раді:

«Житомир стикнувся з водною кризою. Через маловодність річки Тетерів, яка зараз наповнена на 38% від норми, зменшився обсяг води у Денишівському та Відсічному водосховищах.  У водоканалі забили на сполох».

На підприємстві повідомляють, що поповняли запаси води з розташованих вище ставків У листопаді 2020 року водоканал за рахунок датського фонду Пола Ду Йенсена отримав насос, яким перекачуватимуть воду з річки та поповнюватимуть водосховище.

«Ми отримали допомогу зусібіч: спільно з Державним агентством водних ресурсів ми поповнили водосховища водою з розташованих вище ставків. Це дало можливість трохи виправити ситуацію і збільшити рівень води. На допомогу нам також прийшов данський фонд Пола Ду Йенсена, який спеціалізується на проблемах маловоддя», – кажуть на водоканалі.

Наразі на Житомирводоканалі готуються до встановлення насосу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here