Home Місто У травні розглядають призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон

У травні розглядають призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон

131

 Органи соціального захисту наразі розглядають призначення субсидії на неопалювальний сезон, а вже з жовтня почнуть оформлювати компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний сезон. Кому потрібно повторно звертатися із заявою та декларацією, а кому переоформлять автоматично – читайте далі.

Департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА роз’яснює, що субсидія розраховується:

– на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

– на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Після закінчення строку отримання житлової субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють призначення житлової субсидії на наступний строк для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому сезоні.

Субсидію на неопалювальний сезон розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у ІІІ-ІV кварталах 2018 року. 

Повторно із заявою та декларацією про доходи у травні до органу соціального захисту населення необхідно буде звернутися:

– орендарям житла;

– внутрішньо переміщеним особам;

– тим домогосподарствам, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;

– тим домогосподарствам, у складі яких є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати і за них не сплачується єдиний соціальний внесок.

Нагадуємо, що громадяни уразі виникнення обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії (зміна у складі осіб, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні/будинку; зміна в переліку отримуваних житлово-комунальних послуг; придбання майна, товарів або оплата послуг на суму, що перевищує 50тис. грн; заборгованість понад три місяці за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів), зобов’язані протягом місяця повідомити про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here