Home Місто У Житомирі басейн «Авангард» відремонтує фірма, яка «ганебно» ремонтувала музей Лесі Українки

У Житомирі басейн «Авангард» відремонтує фірма, яка «ганебно» ремонтувала музей Лесі Українки

755

До 1 грудня 2021 року мають завершити ремонт будівлі басейну спортшколи "Авангард" у Житомирі.

Договір на капітальний ремонт на суму 17,2 млн грн підписала Житомирська ОДА 24 червня із однією з наближених фірм – ТОВ "Будівельний альянс монтажпроект" (42297001).

Компанія відома тим, що по другому колу будувала один і той же садочок у Житомирській області, а також за 1,5 млн грн ремонтувала музей Лесі Українки у Новограді-Волинському. Такий ремонт голова облради Федоренко назвав "ганебним".

«Краще б нічого не робили, ніж так. Реставрація проведена недбало, темпи не витримують жодної критики. Однозначно, так не повинно бути…

…Поїхали туди з народними депутатами, коли я зайшов у музей, то, скажу відверто, я був у шоці, побачивши це неподобство. Підлога пофарбована такою радянською фарбою, як раніше у школах фарбували з цим специфічним запахом. І там у музеї стоять автентичні меблі, які знизу десь на 15 см теж замальовані цією фарбою: хлопці фарбували підлогу й заодно замазали меблі», – Федоренко після огляду ремонту.

За словами нардепа Арсенія Пушкаренка, директор краєзнавчого музею (комунальний заклад є замовником ремонтних робіт, – ред), повідомив, "що йому обласна адміністрація нав’язувала фірму "рога й копита", таку саму, як і будівельна, яка ці гроші розчинила, не зрозуміло де".

Скріншот оплати за ремонтні роботи, що виконав підрядник

На ремонт приміщення басейну піде в рази більше коштів, ніж на ремонт музею Лесі Українки – 17,2 млн грн. Разом із тим початкова ціна в результаті тендеру  впала лише на 89 тис. грн. 

Згідно і тендерною документацією, підрядник має виконати внутрішні ремонтні роботи, у тому числі замінити плитку на підлозі і стінах, водомережі та каналізацію, вікна, облаштувати вентиляцію та пожежну сигналізацію, систему відеоспостереження, оповіщення та інтернет, зробити підвісну стелю, облицювати фасад, відремонтувати ганок з пандусом, встановити ліфт та ін.

Довідково: за даними Youcontrol, ТОВ "Будівельний альянс монтажпроект" у 2020 році наростила прибуток на майже 900%.

За джерелами "Першого житомирського", наближеними компаніями підрядника є ТОВ «Візин Річ», ТОВ «Ві.Ай.Пі», ТОВ «Львівський будівельний Холдинг», ТЗОВ "АТ ЗАХІДЕНЕРГО", ТОВ «Мегабудмакс», ТОВ «Вест Білдінг Груп» та ще з десяток фірм, печатки яких вилучили за однією адресою під час обшуку та накладення арешту за клопотанням Генпрокуратури (справа щодо розтрати коштів ДП «НЕК «Укренерго» під час будівництва ліній електропаредач).

Інші тендери ТОВ "Будівельний альянс монтажпроект" у Житомирській області


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here