Home Місто У Житомирі планують відкрити нові тролейбусні маршрути

У Житомирі планують відкрити нові тролейбусні маршрути

137

Три нових тролейбусних маршрути обіцяють відкрити у Житомирі. Щоправда, для цього необхідно придбати ще кілька десятків нових машин. Адже сьогодні в обласному центрі не вистачає тролейбусів для забезпечення існуючих маршрутів і п’ять з них працюють лише в години пік. Проте плани у влади потужні. Як розповів начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний, тролейбусний парк може поповнитися як вже «вживаними», так і новими тролейбусами:

«На даний час ведуться перемовини з «Київпастрансом» щодо закупівлі у них тролейбусів. До Євро-2012 вони планують оновити рухомий склад і можлива чи безкоштовна передача, чи по якійсь незначній вартості їх тролейбуси будуть придбані для житомирського ТТУ. Також проведено аналіз з приводу покупки нових двадцяти тролейбусів»

Все це має покращити ситуацію, залишилось тільки купити. Між тим, якщо з Києвом говорять про невеличку плату або взагалі безкоштовну передачу, то на нові тролейбуси грошей немає. Начальник управління згадав про державну програму підтримки електротранспорту, яка теоретично є, але практично зараз не працює. Та в Житомирі сподіваються, що можливо запрацює в наступному році і завдяки співфінансуванню в обласному центрі таки з’являться нові тролейбуси. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here