Працівники ветеринарної міліції при УМВС України в області провели профілактичні рейди у місцях продажу шаурми в Житомирі. Ветеринари з’ясовували, наскільки житомирські шаурмісти дбають про якість продукту та безпеку споживачів.
Під час одного з них на Житньому ринку обласного центру, побачивши людей у формі, продавець поспішив закрити ролети на торгівельному кіоску та спробував переконати міліціонерів, що він не працює. Втім облаштування кіоску та наявні в ньому продукти свідчили про інше.
А от відповідних документів щодо права здійснення такої діяльності не було, зокрема відсутні дозвіл з міської санепідемстанції та довідки про якість і безпеку сировини, з якої виготовляють шаурму. Продавець запевняв, що нічого про це не знає, а власник кіоску, в якого нібито ці документи, зараз поза межами міста, розповіла Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області.
Ні чим не краща, а навіть набагато гірша ситуація на іншому ринку Житомира – Сінному. Тут під час перевірки з’ясувалась не лише відсутність необхідних документів, але й елементарних санітарних умов, зокрема водопостачання.
В обох випадках вилучене м’ясо, близько 8 кг, що є потенційно небезпечним для споживачів, під наглядом працівників ветеринарної міліції продавцями було піддане спеціальній обробці та утилізоване.
Як прокоментував начальник ветеринарної міліції при УМВС України в Житомирській області Олексій Гаврищук, відповідно до законодавства інспектори склали протоколи щодо притягнення винних до відповідальності (у вигляді штрафів) та винесли приписи про заборону виготовлення та реалізації шаурми в невідповідних умовах та з сировини без ветеринарно-супровідних документів, які б засвідчували її безпеку та якість. Виконання приписів працівники міліції перевірять уже наступного тижня.