Home Місто У Житомирі вдови вшанували пам’ять загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Житомирі вдови вшанували пам\’ять загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

113

 До Управління ДСНС Житомирщини напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи завітали вдови загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Цього дня вони разом із рятувальниками області віддавали данину пам’яті сміливцям, які ціною власного життя та здоров’я пішли боротися з невидимим ворогом. Для одних це були бойові побратими, для інших – кохані чоловіки та татусі. Однак усіх їх об’єднує незримий біль та смуток за десятками наших земляків, які полягли від Чорнобильського удару.

Настоятель Михайлівського собору в Житомирі отець Богдан, відправив біля меморіального комплексу Управління ДСНС в області панахиду по загиблим. Поіменно було згадано кожного загиблого ліквідатора. Після молебню священнослужитель звернувся до всіх присутніх зі словами поваги та вдячності. Він звернув увагу на те, що трагедія сталася в ніч великого свята Великодня, а, як кажуть канони церкви, воїни, котрі поклали свої життя в такий день, без випробувань потрапляють у царство небесне. Наприкінці панахиди присутні поставили свічки та поклали квіти до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ».

Також для вдів та членів їх родин було організовано поминальний обід, де усі присутні ще раз зі сльозами на очах згадали загиблих вогнеборців. Крім того голова благодійного Фонду «Пожежні Чорнобиля» вручив вдовам ліквідаторів посильну фінансову допомогу, – повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here