Home Місто У Житомирі визначили, скільки витратять на харчування дітей

У Житомирі визначили, скільки витратять на харчування дітей

202

Рішення щодо встановлення вартості харчування окремих категорій дітей за рахунок бюджетних асигнувань прийнято сьогодні, 21 грудня, членами виконавчого комітету.

З 1 січня 2021 року вартість харчування однієї дитини на день становитиме:

У закладах дошкільної освіти (в тому числі центрах розвитку дитини, дошкільному підрозділі Житомирської початкової школи №11) м. Житомира та с. Вереси:

Для дітей раннього віку 30,50 грн.

Для дітей дошкільного віку 45,90 грн.

У закладах дошкільної освіти (в тому числі центрах розвитку дитини, дошкільному підрозділі Житомирської початкової школи №11) для дітей, які зареєстровані в м. Житомирі та на території громад, з якими укладено договір на передачу міжбюджетних трансфертів:

Раннього віку 30,50 грн (21,35 грн – кошти батьків та 9,15 грн – кошти місцевого бюджету).

Дошкільного віку 45,90 грн (32,13 грн – кошти батьків та 13,77 грн – кошти місцевого бюджету).

У закладах дошкільної освіти (в тому числі центрах розвитку дитини, дошкільному підрозділі Житомирської початкової школи №11) м. Житомира незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання:

У санаторних групах для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після вилікування від туберкульозу і для дітей Житомирського спеціального закладу дошкільної освіти Житомирської міської ради №59, як таких, які мають статус дітей із складними психоневрологічними захворюваннями, – 58,00 грн.

Для дітей пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради та виконавчого комітету Житомирської міської ради, у розмірі встановленої вартості харчування відповідно до віку (дивитися нижче таблицю №1).

Для дітей з багатодітних сімей батьківська плата визначається у розмірі 50% встановленої батьківської плати за харчування відповідно до віку.

У закладах загальної середньої освіти м. Житомира:

Для учнів 1-4 класів 20,20 грн (сніданок).

Для учнів 1-4 класів, які зареєстровані в м. Житомирі, с. Вереси та на території громад, з якими укладено договір на передачу міжбюджетних трансфертів, 20,20 грн (9,20 грн – кошти місцевого бюджету, 11,00 грн – кошти батьків) – сніданок.

Для учнів 1-4 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання 20,20 грн – сніданок (згідно з табл.№ 2).

Для учнів 1-11 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання 23,70 грн – обід (згідно з табл. №2).

Для учнів початкових класів Житомирського міського колегіуму, які навчаються на базі Житомирського закладу дошкільної освіти № 25 Житомирської міської ради, Житомирської гуманітарної гімназії № 1, які навчаються на базі Житомирського закладу дошкільної освіти № 34 Житомирської міської ради, Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21, які навчаються на базі Житомирського закладу дошкільної освіти № 38 Житомирської міської ради, Житомирської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 16, які навчаються на базі Житомирського закладу дошкільної освіти № 65 Житомирської міської ради:

 – 45,90 грн   – сніданок, обід, вечеря.

– Зареєстровані в м. Житомирі, с. Вереси та на території громад, з якими укладено договір на передачу міжбюджетних трансфертів, 45,90 грн  (9,20 грн – кошти місцевого бюджету, 36,70 грн – кошти батьків) –     сніданок, обід, вечеря

– Пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської  ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання             45,90 грн – сніданок, обід, вечеря (дивитися нижче таблицю №2)

Для учнів початкових класів Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 ім. В.В. Бражевського, які навчаються на базі закладу Житомирського спеціального закладу дошкільної освіти № 59 Житомирської міської ради, – 58,00 грн.

У закладі дошкільної освіти с. Вереси:

Для дітей раннього віку 30,50 грн (9,15 грн – кошти батьків та 21,35 грн – кошти міського бюджету.

Для дітей дошкільного віку 45,90 грн (13,77 грн – кошти батьків та 32,13 грн – кошти міського бюджету.

Для дітей пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, у розмірі встановленої вартості харчування відповідно до віку (згідно з табл.№1).

Для дітей з багатодітних сімей батьківська плата визначається у розмірі 50% встановленої батьківської плати за харчування відповідно до віку.

У закладі загальної середньої освіти с. Вереси:

Для учнів 1-4 класів 15,54 грн – сніданок.

Для учнів 1-11 класів пільгових категорій, які мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, 18,23 грн – обід (дивитися нижче таблицю №2).

ЗЗСО м. Житомира та заклад загальної середньої освіти с. Вереси мають організувати харчування учнів, які відвідують групи продовженого дня, за рахунок коштів батьків, крім пільгових категорій. Вихованці та учні пільгових категорій звільняються від сплати за харчування після надання у заклад дошкільної освіти, заклад загальної середньої освіти документів, що підтверджують відповідний статус.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here