Home Місто У Житомирі до тероборони записуються сотні бажаючих, на військовий облік стали 20...

У Житомирі до тероборони записуються сотні бажаючих, на військовий облік стали 20 жінок

2722

У Житомирі до територіальної оборони активно записуються бажаючі. Точних даних у центрі комплектування не називають, називаючи це непублічною інформацією.

У коментарі Першому житомирському представник центру Олексій Крижанівський зазначив, що записуються сотні:

«Сотні людей записуються до тероборони. Взагалі ця інформація закрита, проте в кожну хвилину звертаються, телефонують люди, які готові писати заяви. Це і депутати, і мер».

У військкоматі натомість повідомили, що на військовий облік стали 20 жінок.

Мер Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що місто наразі проводить договірну роботу із закупівлі резервних продуктів харчування у випадку надзвичайної ситуації, йдеться про 8 млн грн:

«Зараз ми відпрацьовуємо ще один договір приблизно на 50 млн грн для того, щоб мати розуміння, яку кількість людей і упродовж якого часу ми  зможемо забезпечити продуктами харчування. Крім того, логістично відпрацьовуємо, де ці продукти харчування будуть знаходитись, їх охорона та доставка».

Крім того Житомир виділив 1 млн грн на закупівлю бензинових генераторів, мобільних радіостанцій та іншого обладнання для підрозділів тероборони. Передати матеріали мають рішенням сесії міської ради.

Також місто розробляє сценарії для можливої евакуації вихованців ДБСТ та людей з інвалідністю. Під ці потреби розглядаються варіанти приміщень ДНЗ №1 та №32. Мер зазначив, що на околиці міста виокремили приміщення для можливої евакуації людей з інвалідністю, де є підйомники, ліфти і  кухня.

Нагадаємо, щоб долучитися до служби у Силах територіальної оборони України у Житомирській області, варто звернутися до одного з центрів комплектування області за телефонами:

Житомир — (063) 706-46-68; (097) 867-38-31;

Бердичів — (098) 088-94-07;

Новоград-Волинський — (063) 193-48-73;

 Коростень — (096) 848-97-19.

У разі оголошення мобілізації військовослужбовці/військовослужбовці бригади тероборони будуть виконувати завдання в межах області.

Нагадаємо, Путін підписав указ про визнання ОРДЛО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here