Home Місто У Житомирі планують реконструкцію драмтеатру за 122 млн грн: об’ємні панелі, ліфт...

У Житомирі планують реконструкцію драмтеатру за 122 млн грн: об’ємні панелі, ліфт та сцена з обертовим колом

1283

Реконструювати Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені І. Кочерги планують до 1 грудня 2023 року.

Тендер на реставраційно-ремонтні роботи з очікуваною вартістю близько 122 млн грн оголосив департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 14 вересня. Таким чином із 2019 року вартість реконструкції зросла у 3,5 рази – із 35 млн грн до 122 млн грн.

Згідно із документацією, у театрі планують проводити роботи з улаштування залізобетонних стін і перегородок товщиною від 15 см, що може свідчити про перепланування.

Козирьок планують оздобити об’ємними панелями, на вході – гранітні сходи. Всередні – плитка, паркет, ковролін та лінолеум.

В оновленому драмтеатрі буде пасажирський ліфт.

На сцені встановлять обертове коло, підйомно-спускні площадки та інше механічне обладнання. Сцену та оркестрову яму повністю замінювати не будуть – їх металеві елементи очистять від корозії та пофарбують. Покриття – з соснової дошки.

Також влаштують нове сценічне освітлення та акустичну систему.

Зокрема, закуплять систему запису та відтворення звуку, систему трансляції спектаклів, а також – генератор диму, різні види мікрофонів, прожекторів, студійні монітори, iPad, MacBook Pro, роутери, мікшери, сплітери та ін.

У театрі проведуть протипожежні заходи, у т.ч. влаштують протипожежну штору та систему водяного пожежогасіння. Також замінять систему опалення і вентиляції, водопостачання та електропостачання, охорони і відеоспостереження.

Нагадаємо, згідно із попереднім концепт-дизайном, у драмтеатрі планували встановити поворотну сцену, глядацький зал із зоряним небом, панорамний ліфт, виставкову зону,  кав’ярню, рецепцію. Поруч із театром мала бути зона відпочинку. Планова вартість цих робіт тоді становила 35 млн грн.

Читайте також: Влада хоче за 60 млн грн реконструювати ляльковий театр – закуплять установки для конфетті, бульбашок, снігу і диму.

Ескізні проекти 2019 року

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here