Home Місто У Житомирі створять транспортний додаток та оновлять систему електронного квитка

У Житомирі створять транспортний додаток та оновлять систему електронного квитка

705

У Житомирі планують удосконалити систему оплати проїзду у громадському транспорті. Зокрема, планують створити транспортний мобільний додаток, а також спростити і розширити можливість поповнення проїзних транспортних карток. Система працюватиме онлайн, адже наразі це здійснюється офлайн.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому 16 лютого. Йдеться про затвердження порядку та умов конкурсу на визначення інвестора для розвитку автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському громадському транспорті.

«Наразі удосконалюється послуга для користувача громадського транспорту – це транспортний мобільний додаток. Користувач Картки житомирянина, транспортної картки на сайті зможе моніторити всі свої поїздки та ряд інших функцій.

На сьогодні  система працює в режимі офлайн, а можна буде перевести більшість функцій в онлайн. Оскільки у міста є базове наповнення, і вона  постійно потребує оновлення програмного забезпечення, тому вирішено  краще цю функцію визначити на умовах конкурсу і за рахунок інвестора. І пропрацювати визначення суб’єкта господарювання, який буде інвестувати в оновлення системи, щоб покращити надання послуги у сфері автоматичної оплати проїзду», – розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

Основні переваги системи АСООП:

  • удосконалення функціоналу «Картки Житомирянина»;
  • можливість віддаленого поповнення через всі впроваджені платіжні системи;
  • оновлення протоколу обміну даними, що дозволить впровадити поповнення існуючих транспортних карток за допомогою банківських продуктів (клієнт банку, банківський мобільний додаток);
  • розробка особистого кабінету користувача транспортної карти на вебсайті;
  • оновлення наявного та розробка додаткового програмного забезпечення.

Нагадаємо, що у Житомирі хочуть провести утеплення будинків на 500 млн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here