Home Гроші У Житомирі вартість проїзду підняли на три дні раніше, ніж планували: що...

У Житомирі вартість проїзду підняли на три дні раніше, ніж планували: що каже влада

1902

У Житомирі збільшення вартості проїзду в громадському транспорті стартує з 29 січня. Проте вже сьогодні, 26 січня, у соціальній мережі Фейсбук містяни почали публікувати свої проїзні чеки, де зазначена нова сума оплати за послугу. 

Так, безготівково в тролейбусі житомирянин Віталій Ватсюк замість 4 грн, заплатив 6 грн. Про це він розповідає в публікації, розміщеній в одній з груп міста.

«Ранок 26.01.22, а у наших перевізників вже наступило 29 січня. Тролейбус 15А. Оплата транспортною картою», – обурюється чоловік.

У коментарях люди діляться фото зі своїми проїзними квитками, мовляв, вони теж заплатили більше: 

«У мене теж таке вчора було, але в маршрутці 126, здається», – пише користувачка Наталья А-Н.

«І я сьогодні їхала по транспортній карті за 6 грн», приєднується до обговорення Ольга Сыч.

«Тролейбус 2 також сьогодні зняло 6 грн», – зазначає Надежда Осипчук.

«На 4 маршруті такаж ситуація замість 4 грн знімається 6 грн», – додає Жанна Рижова.

«Тролейбус 2 зняло також 6 гривень з транспортної картки», – коментує Лариса Ничипорчук.

«Тепер давайте порахуємо скільки вони заробили! Це розраховано на те, що за 2 грн ніхто не піде розбиратися! Наглість через край», – обурюється Svitlana Samborska.

«Перший житомирський» звернувся за коментарем до заступника міського голови Олександра Шевчука, аби отримати відповідь: чому для більшості житомирян проїзд подорожчав на 3 дні раніше? 

«Не збільшили ще вартість. Це технічний збій, вчора ввечері ми тестували по місту близько 350-400 валідаторів. А після тесту, диспетчери повині були перезавантажили їх. Частину валідаторів перезавантажили, ту частину, що не перезавантажили, вже випробували в транспорті. Зараз цю помилку вже виправили», – пояснює він. 

Також Шевчук додав, що кошти, які просто так зняли у житомирян – не повернуть.

Нагадаємо, з 29 січня проїзд в маршрутках коштуватиме безготівково – 8 грн, готівкою – 10 грн. У тролейбусах готівкою – 8 грн, і 6 грн транспортною картою чи безготівково.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here