Home Місто У Житомирі відтермінували обмеження для бізнесу до 28 жовтня: що зміниться

У Житомирі відтермінували обмеження для бізнесу до 28 жовтня: що зміниться

1956

У Житомирі вдруге відтерміновують посилення обмежень для бізнесу – тепер вони діятимуть із 28 жовтня.

Тобто з цієї дати працювати зможуть установи (торгові центри, магазини, супермаркети, заклади харчування, ринки, готелі, салони, перукарні), де 100% працівників вакциновані або мають негативні ПЛР-тести, або ж працівники мають протипоказання до вакцинації, підтверджені відповідною медичною довідкою.

Таке рішення прийняли на засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС 25 жовтня.

Виключення для бізнесу. Із цього переліку (обмежень для бізнесу) виключили продовольчі ринки, а також заклади, де 60% торговельної площі – продукти харчування, лікарські засоби та вироби медичного призначення, пальне, засоби гігієни та побутової хімії, засоби зв’язку, ветеринарні препарати, насіння і добрива та друковані ЗМІ.

Транспорт.

На засідання комісії з ТЕБ та НС нагадали про те, що у «помаранчевій» зоні, в якій зараз є Житомир, діє заборона щодо перевезень пасажирів у кількості більше, ніж наявних місць для сидіння.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв індивідуальними засобами захисту. Всі пасажири мають бути в масках. Контроль за дотриманням цих вимог посилять.

У разі переходу до «червоної» зони скасують пільгові перевезення, що діють із 10:00 до 16:00 год. (крім військовослужбовців, поліцейських, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, із багатодітних сімей).

Місцеве самоврядування. Посилили вимоги щодо вакцинації працівників органів місцевого самоврядування. Зокрема, дозволили роботу працівникам органів місцевого самоврядування виключно за наявності документу про вакцинацію або ж документу про протипоказання.

Освіта. Також у Житомирі продовжили канікули ще на тиждень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here