Home Влада У Житомиртеплокомуненерго пояснили, чому зросли платіжки за тепло

У Житомиртеплокомуненерго пояснили, чому зросли платіжки за тепло

921

Житомиряни почали отримувати платіжки за тепло із більшими сумами, попри обіцянки влади щодо збереження тарифів на тепло на рівні минулого року. У Житомиртеплокомуненерго пояснили: з 1 січня вступила в дію постанова №315 Кабінету Міністрів України, якою регулюється коефіцієнт нарахування за тепло в будинках, які не оснащені лічильниками. 

Про це у коментарі Першому житомирському розповів директор підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин:

“З 1 січня в дію вступила постанова № 315 Кабінету Міністрів. Вона регулює питання розрахунку обсягу споживання теплової енергії для будівлі (будинку), яку (який) не оснащено вузлом комерційного обліку. Тобто, якщо будинку 100 років та він дво- чи триповерховий (величезна кількість МЗК, стара укладка, неутеплений дах), на нього йде підвищений конфідент в порядок нарахування по навантаженню”.

Наразі комунальне підприємство надіслало листа до міської ради, аби отримати лічильники та встановити їх у будинках.

“Вийти з цієї ситуації можна двома шляхами: Кабінет Міністрів вносить терміново зміни або нам треба встановити лічильники в будинку. Згідно з новою постановою, ми не маємо право самі встановлювати лічильники (це ОСББ, співвласники будинків та керуюча компанія). Місто має терміново виділити кошти на лічильники”, – додає Рогожин.

Нагадаємо, житомиряни також скаржилися на нарахування за електрику: квитанції за неправильними показниками.

Читайте також: Сухомлин запевнив, що Житомир готовий до опалювального сезону, а тарифи не зростуть.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here