Home Місто ”Укравтодор” і китайська компанія підписали котракт про розширення близько 22-х км траси...

\”Укравтодор\” і китайська компанія підписали котракт про розширення близько 22-х км траси Київ-Чоп в Житомирській області

141

"Укравтодор" і Sinohydro Corporation Limited (Китай) 28 листопада підписали контракт на реконструкцію Північної об’їзної дороги Житомира, яка знаходиться на трасі М-06 Київ-Чоп. Підписи під документом поставили в.о. глави "Укравтодору" Славомир Новак і представник Sinohydro Corp. Сю Фей (Xu Fei).

Контракт укладено в рамках проекту "Покращення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг на підходах до Києва (пан’європейські коридори), повідомили в "Укравтодорі". Проект фінансується за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

"Місяць тому ми підписали перший контракт з китайською компанією на реконструкцію і капітальний ремонт доріг. Сьогодні підписуємо наступний контракт – на реконструкцію Північної об’їзної дороги Житомира, яка буде розширена до 4 смуг руху. Таким чином ми ліквідуємо єдине вузьке місце на трасі М-06 між Києвом і Рівне ", – прокоментував Славомир Новак.

Автодорога М-06 Київ-Львів-Чоп перетинає Україну зі сходу на захід і є основним транзитним коридором, який забезпечує вихід на Угорщину, Словаччину і Польщу. Траса включена в європейський маршрут Е40, входить в міжнародний транспортний коридор №3 і національний коридор Європа-Азія.

Проектом передбачена реконструкція дороги та доведення її до I-б технічної категорії. Довжина ділянки складає 22,3 км. Після реконструкції дорога матиме чотири смуги руху з проїзною частиною 2х7,5м. Також проект передбачає будівництво та реконструкцію 4 транспортних розв’язок на різних рівнях, реконструкцію 3 існуючих шляхопроводів через залізницю, реконструкцію існуючого мосту через річку Кам’янка, будівництво 2 пішохідних мостів, облаштування освітлення і сучасних засобів забезпечення безпеки руху.

Роботи почнуться з початку будівельного сезону 2018 року.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here