В селищі Гришківці Бердичівського району отруїлися грибами чоловік та його дружина.
Учора, 17 серпня, потерпілі, 1957 та 1959 року народження, потрапили до реанімаційного відділення районної лікарні.
Попередня причина отруєння – порушення норм приготування грибних страв. Наразі стан їх здоров’я середньої важкості. Встановлюються остаточні причини отруєння.
До слова, це вже 6 випадок, який трапився в нашій області.
Тому вкотре нагадуємо: гриби підлягають кулінарній обробці в день збирання. Перед приготуванням страв їх необхідно добре промити і обов’язково відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин, після чого відвар зливати. Лише тоді гриби можна варити або смажити.
Найкраща профілактика отруєння грибами – відмовитись від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі. Якщо все ж таки вирушаєте у ліс по гриби, ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте; зібрані гриби ще раз ретельно перевірте, якщо гриб викликає хоч найменший сумнів або старий – краще його позбудьтеся; не давайте страв з грибів дітям та людям похилого віку.