Home Місто В квітні введуть в експлуатацію першу гідроелектростанцію в Житомирі

В квітні введуть в експлуатацію першу гідроелектростанцію в Житомирі

125

Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час «Тижня альтернативної енергетики», що минулого тижня проходив у Києві.

Під час заходу міста поділися досвідом впровадження енергоефективних проектів. За інформацією Асоціації міст України, на конференції у сфері енергоефективних технологій своїми досягненнями ділилися керівники трьох міст: міський голова Житомира Сергій Сухомлин, міський голова Кам’янець-Подільського Михайло Сімашкевич та міський голова міста Жовква Петро Вихопень.

Сергій Сухомлин розповів про досвід Житомира у впровадженні відновлюваних джерел енергії, термомодернізації муніципальних будівель та співпраці із міжнародними фондами.

«Завдяки децентралізації місцеве самоврядування отримало можливості для розвитку. І саме від керівників місцевого самоврядування залежить наскільки швидко розвиватимуться міста», – зазначив Сергій Сухомлин.

Міський голова додав, що у Житомирі вже завершено чотири конкурси з будівництва малих гідроелектростанцій. Перша ГЕС буде введена в експлуатацію у квітні цього року, ще три проекти знаходяться на етапі реалізації. Також у планах побудувати у місті сонячну електростанцію потужністю 10 МВ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here