Home Місто В лікарню з отруєнням продовжують звертатися відвідувачі ”Королівської бочки”

В лікарню з отруєнням продовжують звертатися відвідувачі \”Королівської бочки\”

131

В м.Житомирі зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції, що виник серед осіб, які відвідували місцевий Комплекс «Королівська бочка». Станом на 03.07.2014р. на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях знаходиться 17 дорослих осіб, у 11 хворих встановлено діагноз «сальмонельоз», – передає прес-служба санепідслужби в Житомирській області.

З метою локалізації та ліквідації спалаху інфекції фахівцями Держсанепідслужби продовжується проведення комплексу протиепідемічних заходів.

Захворілі на кишкову інфекцію 13 осіб перебували на святкуванні випускного вечора в ніч з 27 на 28 червня 2014р. в Комплексі «Королівська бочка», 3 особи – на весіллі в цьому ж об’єкті 28-29.06.2014 р. та захворілий кухар, який приймав участь в приготуванні страв. Всі страви готувались та вживались в приміщенні кухні Комплексу „Королівська бочка”.

При проведенні позапланового обстеження кухні Комплексу „Королівська бочка” виявлено ряд грубих порушень та недоліків в дотриманні санітарного законодавства. За результатами перевірки фахівцями Держсанепідслужби складено 2 протоколи про порушення санітарних норм, внесено припис щодо тимчасового призупинення функціонування кухні Комплексу „Королівська до усунення порушень санітарного законодавства, складений протокол за не виконання припису на директора Комплексу, протокол на фінансову санкцію через відсутність документів, що засвідчують якість та безпечність продуктів харчування на орендаря кухні Коплексу.

Фахівцями Держсанепідслужби Житомирській області у місці виникнення спалаху відібрані зразки харчової продукції, проби питної води, гігієнічні змиви з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведені бактеріологічні обстеження працівників кухні та контактних осіб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here