Home Місто В Михайлівському соборі збирають підписи за самостійність Помісної УПЦ КП

В Михайлівському соборі збирають підписи за самостійність Помісної УПЦ КП

216

Триває збір підписів у стінах Свято-Михайлівського кафедрального собору в Житомирі під листом до Константинопольського Патріарха із проханням визнати та благословити автокефалію Помісної УПЦ Київського Патріархату.

Житомиряни і прихожани храму із різних куточків області активно підтримують таке звернення. Наразі зібрано понад 10 тисяч підписів. Люди пишуть інформацію про себе, зазначаючи населений пункт та навіть адреси і ставлять підписи .

За словами настоятеля Михайлівського собору о. Богдана Бойка, збиратимуть підписи ще кілька тижнів, а далі планують передати їх разом із листом Констатинопольському Патріарху Варфоломію.

«Нещодавно в швейцарському місті Шамбезі відбулося Зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков, присвячене обговоренню питань Вселенського собору. Предстоятель УПЦ МП Онуфрій прибув туди у складі офіційної делегації Руської Православної Церкви, яку очолює Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Сам Кирил зауважив, що в Україні нині знищують церкви УПЦ МП, силою забирають парафії. Це обман, – пояснює о.Богдан. – Люди самі роблять свій вибір, бо бачать, що в церквах УПЦ МП їм нав’язують «руський мір». У них відмовляються молитися за наших українських захисників, які відстоюють свободу та незалежніть країни на східних рубежах, не хочуть відспівувати загиблих вояків у АТО.

Так не можна, бо сутність християнства – служити, а натомість прихожанам промивають мізки, що Україна веде братовбивчу війну. Це ж не так. Керівництво УПЦ МП ніяк не реагує на проповіді та дії своїх священиків, які сьогодні відкрито ведуть антиукраїнську діяльність. Ймовірно, між Путіним та Кирилом є домовленість, що священники Російської Церкви в Україні (УПЦ МП) будуть пропагувати «руський мір», посилювати ворожнечу, формувати негативні настрої задля знищення інших конфесій і української державності. УПЦ МП робить велике зло, українським людям набридла війна, нав’язана Росією, і постійний обман московської церкви.

Сьогодні УПЦ КП одна з найбільших у світі і нараховує 5 тисяч парафій і потрібно зрозуміти, що Російська Православна Церква в Україні (УПЦ МП) ніколи не стане на захист українського народу, вони проклинають Україну, її народ, наших солдатів.

Кожна парафія УПЦ КП збирає підписи, аби Патріарх Варфоломій визнав особисто нашу самостійність, а в Української Православної Церкви Київського Патріархату є багато прихильників, наведу приклад: на Водохреща в Михайлівському соборі роздали 187 кубів освяченої води. Якщо навіть по 2 літри кожен взяв, то це 80 тисяч людей. Тобто півміста визнає українську церкву».

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here