Home Місто На Польовій і Крошні проведуть капремонт прибудинкових територій

На Польовій і Крошні проведуть капремонт прибудинкових територій

115

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин 22 березня провів прес-конференцію і розповів про результати своєї роботи за час перебування на цій посаді.

Зокрема, він наголошує, що пройшло більше 100 днів з моменту завершення виборів і призначення Сухомлина міським головою, а подібний захід планувалося провести вчасно, але якраз тоді мала відбуватися бюджетна сесія. Тому, щоб не відволікати увагу від нагальних питань, було вирішено прозвітувати пізніше.

За словами Сухомлина, в місті на базі кінотеатру «Жовтень» планують створити молодіжний АРТ-центр. Кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації у сумі 200 тисяч уже закладено.

Також створена робоча група, яка формує концепцію такого молодіжного закладу. Уже наступного року документація та концепція арт-центру будуть подані як проект фінансування Фонду регіонального розвитку.

Окремо міський голова згадав і про «Український дім», на який виділили з бюджету розвитку 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Культурний центр буде відкрито невдовзі у приміщенні колишнього РАЦСу – маєток Філіпова на Великій Бердичівській.

Біля нього буде встановлено три флагштоки з прапорами України, Житомира та Євросоюзу, а також стела «Український дім».

Розроблять та реалізують проект найбільшої в Україні ляльки-мотанки, висота якої близько 4 метрів.

У цьому культурному центрі будуть діяти школи майстрів, вишиванок, українських поробок, гуртків тощо Дім української культури буде місцем зустрічі інтелігенції, молоді, науковців, місцем проведення творчих зустрічей, майстер-класів і презентацій, розміщення цікавих виставкових експонатів.

«Український дім стане місцем спілкування для творчих людей, – переконаний міський голова Житомира Сергій Сухомлин. – Це буде вільний простір, де люди зможуть зустрічатися, проводити політичні вечори та концерти, спілкуватися між собою, будуть проходити виставки, присвячені історії Житомира чи європейським подіям. Український дім буде створено з цікавими експозиціями, такими як: піаніно Ріхтера, козацький човен. В цьому нам багато допомагає обласний краєзнавчий музей».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here