Home Місто В Житомирі екологи та студенти висадили дерева до Дня довкілля. ФОТО

В Житомирі екологи та студенти висадили дерева до Дня довкілля. ФОТО

155

Спільну акцію влаштували співробітники екологічної інспекції та студенти і викладачі гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету 19 квітня.

На одній із алей під стінами навчального закладу вони висадили 14 туй. Такий захід, повідомляють учасники акції, присвятили Дню довкілля, який відзначали напередодні.

Декан ГЕФу Володимир Котенко розповідає, що студенти технологічного університету загалом і його факультету зокрема, завжди приєднуються до різноманітних акцій задля збереження і розвитку навколишнього середовища. Завдяки цьому в молоді вдається виховувати екологічну свідомість, привчати до раціонального використання природних ресурсів.

В.о.ректора Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов, який також приєднався до висаджування дерев, подякував студентам за допомогу, а екологічній інспекції за підтримку таких важливих ініціатив.

«Ми маємо гірничо-екологічний факультет, де підготовка фахівців відповідає дуже високому рівню, що дозволяє в подальшому працевлаштовуватися нашим випускникам у даній сфері. Виховуємо гарних помічників та зміну вам, – звернувся Євдокимов до працівників екологічної інспекції. – Сьогоднішня акція допомогла не лише озеленити територію біля університету, але й підтримати наше довкілля. Таких заходів має бути якомога більше і не лише в технологічному університеті, але й в місті».

За словами державного екологічного інспектора Дениса Войташа, туї – досить складні рослини, декоративна порода, яка має ландшафтне значення і потребує догляду. Їх висадили в ЖДТУ, щоб прикрасити територію і надалі студенти будуть поливати їх у залежності від потреби. Грунт біля університету не дозволяє тут вирощувати абсолютно всі види дерев, а от туї – це те, що треба.

Володимир Котенко зауважив, що студенти гірничо-екологічного факультету не лише щорічно висаджують дерева, але й прибирають територію навколо Монумента слави.

Екологи також передали студентам тематичну літературу для навчання, яку збирали спеціально для цього.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського у соцмережі

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here