У Житомирі відбувся всеукраїнський конкурс «Кращий за професією» серед кухарів інтернатних установ соціальної сфери України. За перемогу змагались учасники з дев’ятьох регіонів.
Змагання відбувалося у два етапи: теоретичний та практичний. Останній був куди складніший – за півтори години, конкурсантам потрібно було із запропонованих інгредієнтів приготувати курячий рулет, повідомляє ЖОДТРК.
В професії "кухар" завжди є місце фантазії, творчості, винахідності, зізнається учасниця з Одеси Людмила Волкова. Вона переконана, аби страва мала неповторний смак потрібно не боятися експериментувати з приправами та зеленню.
На стіл страву необхідно подати красиво, тому кожний кулінар – трохи художник. Втім рецепт успіху один – впевнені конкурсантки – аби страва була справжнім шедевром необходимо вкласти в неї душу.
Оригінальність та фантазію учасників конкурсу оцінювало професійне журі. Кажуть, вишукані страви продемонстрували високий рівень майстерності учасників конкурсу і без сумніву можуть конкурувати з роботами шеф-кухарів елітних ресторанів.