Home Місто В Житомирі стартували безкоштовні майстер-класи з писанкарства. ФОТО

В Житомирі стартували безкоштовні майстер-класи з писанкарства. ФОТО

134

 Діти віком від 3 років разом з дорослими 12 березня  в Будинку урочистих подій на Бердичівській  вчилися розписувати писанки під час майстер-класу, який для них провела викладачка ЖДУ ім.І.Франка Галина Ямчинська.

Майстриня розповідає, що традиція саме так воском  розмальовувати пасхальні яйця притамання лише словянським народам. Кожен колір чи зображена фігура мають своє символічне значення. Зірка – символ Хреста, калина – краси, риба – багатство. Малюють також тварин та рослини.

Усі матеріали для майстер-класу готують завчасно і так само надають безкоштовно. На участь у заході необхідно витратити 1-2 години. За цей час не лише встигнете підготувати власну писанку до свят чи у подарунок, але й дізнатися більше про історію цього заняття та різноманітність і значення орнаментів.

Ямчинська пояснює, що оптимальний вік для писанкарства – 9-10 років, а от менші діти мають приходити  і працювати лише разом з дорослими. Кожному учаснику майстер-класу раді, адже таким чином вдається поширювати хороші українські традицій.

Подібні заходи протягом місяця мають пройти у школах та вузах міста, а також в управлінні культури запланували ще серію майстер-класів аж до літа. Реєстрація на них, а також довідкова інформація за телефоном 43-79-77.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського у соцмережі

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here