Home Місто В Житомирі традиційно відзначать Всесвітній день космонавтики

В Житомирі традиційно відзначать Всесвітній день космонавтики

87

Наше місто завжди святково і урочисто відзначає Всесвітній день космонавтики. Адже у Житомирі народився засновник практичної космонавтики, Головний конструктор перших ракетно-космічних систем С.П.Корольов. Саме під безпосереднім керівництвом нашого видатного земляка Юрій Гагарін на космічному кораблі “Восток” здійснив перший у світі політ у космос. На честь такої події світового значення і було встановлене це свято.

Як завжди, 12 квітня о 10 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника академіку С.П.Корольову на площі його імені та до погруддя, встановленого біля музею – навпроти будинку, де народився вчений.

Традиційно у цей день житомирян і гостей міста Музей запрошує на День відкритих дверей.

Відвідувачі музею зможуть оглянути звітну виставку «Космічний мікс 117240 (планета Житомир)», підготовлену МГО “АРТ-село”.

Про це повідомляють на сайті музею.

Гадаємо, що і юним відвідувачам, і дорослим буде цікаво переглянути створений працівниками музею відеоролик про космонавтів і їх життя на орбіті.

Подарунком і приємним сюрпризом для дитячої і юнацької аудиторії музею стане презентація авторської настільної гри «Підкорюй космос у режимі offline». Гра створена у межах проекту «ProMuseum» і є результатом перемоги наукових співробітників музею Алли Локтєвої і Лідії Кулик у конкурсі на здобуття гранту Громадської організації «Центр розвитку музейної справи» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Відвідувачі музею матимуть можливість ознайомитися і з новим експозиційним комплексом, який присвячений діяльності флагмана української і світової космонавтики КБ «Південне» – 10 квітня конструкторському бюро виповнюється 60 років. Варто зазначити, що наш музей і КБ “Південне” пов’язує довгорічна і плідна співпраця як у науковій сфері, так і у сфері популяризації космонавтики.

Нинішнього року разом з Музеєм космічне свято відзначатиме і сімейний центр «Острів розваг», у програмі якого демонстрація відеоролика, створеного у музеї, розповідь про професію космонавта, майстер-клас з виготовлення ракет, проведення космічної вікторини та нагородження переможців.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here